Alviina Alametsä

Alviina on Euroopan parlamentin jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän on juuriltaan kainuulainen, ja nykyään koti löytyy Helsingin Vuosaaresta. Vaikuttamisen Alviina aloitti ilmasto- ja mielenterveysaktivistina, ja pyrkii nyt saamaan aikaan suuria uudistuksia parlamentissa. 

Alviina haluaa entisestään vahvistaa EU:n roolia ihmisoikeuksien, ympäristön ja rauhan puolustajana. Hän on EU:n ulkoasiainvaliokunnan ainoa suomalainen jäsen sekä varajäsen kehitysvaliokunnassa, turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnassa ja EU:n liikenne- ja matkailuvaliokunnassa. Yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia Alviina puolustaa myös EU:n mielenterveyskoalition jäsenenä. 

Helsingin kaupunginvaltuutettuna Alviina on tehnyt menestyneitä aloitteita esimerkiksi syrjinnän kitkemiseksi ja vuonna 2019 Helsinkiin avatun avoimen mielenterveysklinikan perustamiseksi. Mielenterveyspoolin projektipäällikkönä toimiessaan hän oli yksi Terapiatakuu-kansalaisaloitteen vireillepanijoista. 

Alviina haluaa muuttaa maailmaa yhdessä kanssasi – mutta sitoutuu tekemään sitä silloinkin, kun sinulla on muutakin. Voit olla aina olla yhteydessä häneen somekanavilla tai puhelimitse. Alviina löytyy Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Viedään yhdessä hyvät ideat eteenpäin!

Jaa sivu: